Opleiding tot VLOW®-borstweefselbehandelaar

Borsten hebben net als de rest van het lichaam aandacht en verzorging nodig.

De VLOW®-borstweefselbehandelingen zijn in Nederland door LifeStream ontwikkeld en uniek in de wereld. 
De VLOW®-borstweefselbehandelingen dragen er toe bij dat vrouwen het gevoel terugkrijgen dat hun borsten een volwaardig onderdeel van het lichaam zijn, waar je je geen zorgen over hoeft te maken, maar juist trots op mag zijn.

Ook bij het behandelen van cliënten die komen met klachten, die door een arts zijn gediagnosticeerd als mastopathie, mastitis, kleine cysten en fibroadenomen bereiken we in de meeste gevallen goede resultaten bij het verminderen van deze klachten en de hierbij gepaard gaande pijn.

 

Ben je een vrouwelijk lichaamsgericht werkend therapeut, dan kun je de VLOW®-methodiek in 5 lesdagen eigen maken en het daarna toepassen in je eigen praktijk.

De opleiding is geaccrediteerd door KTNO, BATC, FAGT, NCST, NCSV, LVNG, NFG, VVET en VIV en is geregistreerd bij het CRKBO.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de borstgezondheid in Nederland, meld je dan aan.

Klik hier voor de data van de opleiding.

 • VLOW®-borstweefseltechnieken:

De behandelingen zijn er op gericht om de doorbloeding van het borstweefsel langdurig te verbeteren, borstklachten te helpen verminderen en de borsten in een optimale conditie te brengen. 

De VLOW®-technieken zijn veilig en zijn zoals uit de ervaringen van cliënten blijkt zeer effectief.

Deze VLOW®-technieken berusten op een zachte weefselbehandeling en een gedegen behandelfilosofie; deze zijn ontleend aan natuurgeneeskundige principes en stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de cliënt.

 • Inhoud van de opleiding:

  • Behandeltechnieken: luistertechniek en fasciale technieken.
  • Indicaties en contra-indicaties voor de behandeling.
  • Richtlijnen hoe om te gaan met fysieke en emotionele reacties van cliënten.
  • Kennis en denkwijze, waardoor het mogelijk wordt om cliënten te ontzorgen en adequate aanbevelingen te geven zoals voedings- en lifestyle adviezen.
  • Uitleg over het werkveld en relevante diagnosemethoden zoals mammografie, echografie en medische thermografie.
  • Communicatietraining waarin je met elkaar oefent hoe je (in het openbaar) over de VLOW®-borstweefsel-behandelingen kunt spreken.

De opleiding is verdeeld over 5 lesdagen; met één of twee weekenden. De tussenliggende periode tussen de lesdagen (of weekenden) is 4-6 weken, zodat je voldoende tijd hebt om te oefenen met proefcliënten.

Er wordt van je verwacht dat je de theorie en de praktijk die je aangereikt krijgt bestudeert en oefent.

Van de behandelingen die je tijdens de opleiding aan proefpersonen geeft, schrijf je een reflectieverslag.

De laatste lesdag wordt er een theorie- en praktijkexamen afgenomen.

Voorafgaand aan de start van de opleiding is het belangrijk dat je zelf een VLOW®- borstbehandeling hebt gehad bij

één van de docenten van LifeStream.
De prijs van deze behandeling is niet bij de prijs van de opleiding inbegrepen.

 • Certificering

Nadat je het examen voor de opleiding hebt gedaan en met goed resultaat hebt afgesloten ontvang je het certificaat Borstweefselbehandelaar. Als je aan de richtlijnen van het VLOW®-Kwaliteitsregister voldoet, krijg je het certificaat VLOW®-borstweefselbehandelaar.

Om de kwaliteit van de VLOW®-borstweefselbehandelingen en de VLOW®-borstweefselbehandelaars te kunnen waarborgen is aan het VLOW®-Kwaliteitsregister een klachtenreglement voor cliënten gekoppeld.

Ook is het mogelijk om als VLOW®-borstweefselbehandelaar via LifeStream een beroeps- en bedrijfsaansprakelijks-heidsverzekering en/of rechtsbijstandverzekering af te sluiten.